parachute springen is voor iedereen

De Tandemsprong, ook wel duosprong of Tandem Skydive genoemd, is de meest eenvoudige manier om kennis te maken met het parachutespringen. Je hoeft er bijna niets voor te doen. Alleen een dosis durf en motivatie zijn al voldoende.

Tijdens de inleidende instructie legt één van onze instructeurs uit wat je te wachten staat. Dan stap je het vliegtuig in en wordt je vastgekoppeld aan je instructeur. Op de door jouw gekozen sprong hoogte (7000′, 9000′ of 13000′) spring je samen met je instructeur uit het vliegtuig.

Je zit veilig vast aan je instructeur die alles voor je doet; jij hoeft alleen maar te genieten van een van de meest bijzondere ervaringen van je leven. En als je wilt worden er tijdens de hele ervaring foto én video beelden gemaakt.

Na de vrije val (10, 30 of 60 sec.) opent de parachute en zweef je boven het Zeeuwse landschap naar het landingsgebied.

De landing is zacht genoeg dat bijna iedereen een tandem sprong kan maken, van jong (circa 8 jaar) tot oud (100 jaar en ouder). Het is werkelijk ’the experience of a lifetime’!Op deze pagina lees je hoe alles precies in z’n werk gaat.

Hopelijk tot snel bij Skydive Zeeland!

3 soorten Tandemsprongen

We bieden drie verschillende soorten Tandem parachutesprongen aan. Elke sprong heeft een andere afspring hoogte en vrije val duur.

Boek nu je sprong

* Als je gebruik maakt van de Gratis Upgrade kortingsactie dan ontvang je €75,- korting op deze sprong! Leer er hier meer over.

onbeschrijfelijk mooi

Tijdens deze absoluut indrukwekkende ervaring kun je genieten van het unieke uitzicht over de schitterende eilanden die Zeeland te bieden heeft.

Er is een Tandemskydive voor elk budget en voor alle leeftijden.

Na het verlaten van het vliegtuig beleef je eerst de vrije val, daarna opent de parachute.

Hiermee zweef je zachtjes, hangend aan je instructeur, terug naar de Zeeuwse bodem.

Op ons landingsterrein, aan de andere kant van het vliegveld maak je een perfecte landing.

Als een veertje bereik je de grond, al kan het nog even duren voordat je helemaal “geland” bent !

Nu een tandemsprong reserveren

Hoe gaat het in zijn werk?

Stap 1

sprong reserveren

het begint met een reservering

Je reserveert een tandemsprong in op onze website. Je kunt zelf de dag en het dagdeel kiezen waarop je komt inchecken (dit is dus niet je springtijdstip).

In je bevestiging-email bevestigen we je de tijd waarop wij je verwachten.

Neem voordat je vertrekt nog even contact met ons op of de sprong door kan gaan i.v.m. het weer. We kunnen namelijk alleen veilig springen met de juiste weerscondities.

Tandemsprong reserveren

2 voorbeelden

tandemsprong met Blauwe lucht

Een mooi voorbeeld van een sprong die gemaakt is op een heldere zomerse dag met een blauwe lucht en hier en daar een klein wolkje.

Deze sprong vond plaats voordat we vanwege de Corona maatregelen met een mondkapje en skydive-buff sprongen.

tandemsprong met wolken

Een voorbeeld van een dag met een springbare hoeveelheid bewolking. Boven in de lucht is het altijd prachtig blauw. Je ziet ook meteen dat een springer met een bril op gewoon kan springen.

Deze sprong vond plaats voordat we vanwege de Corona maatregelen met een mondkapje en skydive-buff sprongen.

Stap 2

inchecken

Administratieve zaken

Bij aankomst op ons paracentrum mag je je op de gereserveerde tijd melden bij de receptie. Daar regelen we het een en ander aan administratieve zaken.

Er is geen medische verklaring nodig. Wel is reserveren noodzakelijk; reserveren doe je via het boekingsformulier.

Zwaarder dan 100 kilo incl. kleding en schoeisel? Neem eerst contact met ons op. Voor deelnemers onder de 18 jaar is een schriftelijke toestemming van de ouders nodig (download die hier).

Mocht de sprong door b.v. weersomstandigheden op de afgesproken dag niet doorgaan, dan heb je 2 jaar de tijd om hem alsnog te komen maken.

overzicht van een sprong

In onderstaande video zie je alles wat er komt kijken bij het maken van een tandemsprong.

Boek nu je sprong

* Je ontvangt nu €75,- euro korting op de Extreme Skydive van 13000′ met kortingscode GRATISUPGRADE. Meer informatie op de kortingscode pagina.

Stap 3

hoogte & Foto/ video ?

Lage, STANDAARD OF EXTREME -HOOGTE?

Bij de balie kun je eventueel je hoogte nog opwaarderen van 7.000ft. of 9.000 ft. naar 13.000 ft. Alleen voor de echte waaghalzen!

HANDCAM
Via een camera in een speciale handschoen die door de tandem instructeur wordt gedragen, kunnen er unieke opnames worden gemaakt van je tandem parachutesprong.

Dit begint al bij de voorbereiding, daarna wordt de vlucht omhoog in het vliegtuig gefilmd, de spanning bouwt al op! Prachtige beelden van de omgeving en dan… de afsprong gevolgd door de vrije val!

Gemiddeld ontvang je binnen 24 uur een e-mail met daarin een link naar je foto’s en de video beelden.

LET OP
Op dit moment hebben we veel last van een netwerk storing waardoor we nu vaak maar traag de beelden kunnen uploaden. Het duurt soms na een drukke dag wel tot 3 dagen voordat de beelden beschikbaar zijn.

NOG GEEN FOTO & VIDEO REPORTAGE RERESERVEERD?
|Bij enige twijfel of het de moeite waard is om de ervaring van je leven vast te leggen op beeld; absoluut doen! Je kunt dit eventueel ter plaatse nog bijboeken.

Het zijn waarschijnlijk de meest extreme en mooie beelden die je ooit van jezelf zult zien. Een ‘once in a lifetime’ kans.

durf jij mee naar 13000 voet ?
Nu een tandemsprong boeken !

Stap 4

Planning & instructie

Meldtijd = niet springtijd

Als alle administratieve handelingen zijn verricht krijg je te horen hoe laat je ongeveer aan de beurt bent.

Het kan zijn dat je meteen omhoog gaat, maar het is ook zeer gebruikelijk om 1 á 2 uur te moeten wachten. Bovendien kan met minder goed weer (lage bewolking, harde wind of regenbuien) altijd wat wachttijd ontstaan, deze kan in het slechtste scenario zelfs oplopen tot een halve dag.

Voor de duidelijkheid, je meldtijdstip is precies dat; het tijdstip waarop je je komt melden en inschrijven en dit is niet altijd het tijdstip waarop het avontuur meteen begint.

Instructie en omhangen

Bij mooi weer is een korte broek geen enkel probleem, maar een lange broek is ook prima geschikt om in te springen. Het belangrijkste is dat je je vrij kunt bewegen in je kleding.

Met slippers, hoge hakken en bergschoenen (met uitstekende haakjes) kan niet gesprongen worden.

zeeland op z’n allermooist

Tijdens de tandemsprong kun je genieten van het unieke uitzicht over de schitterende eilanden die Zeeland te bieden heeft. Na een halve minuut opent zich een extra groot scherm boven je hoofd, de parachute. Hiermee zweeft je zachtjes, hangend aan je instructeur, terug naar de Zeeuwse bodem.

Stap 5

springen!

Een onbeschrijfelijke ervaring

De vrije val en daarna het zweven onder de parachute boven de Zeeuwse eilanden zijn ongelofelijk bijzonder. Eerst circa 10, 30 of zelfs 60 (!!) seconden lang vol adrenaline in de vrije val en daarna de serene rust van de parachutevlucht.

Een ervaring die je de rest van je leven niet meer vergeet.

Ongeveer 5 minuten nadat je uit het vliegtuig gesprongen bent, is het tijd geworden om met de parachute te landen. De landingen zijn bijna altijd fluweelzacht. 

We landen op een speciaal parachutisten gebied aan de andere kant van de het vliegveld. Na het landen stappen we in de Skydive bus en rijden we in 2 minuten tijd weer terug naar het centrum.

Meteen nog een keer ?

Welke hoogte kies jij?
 7000 ft.
nu boeken
 9000 ft.
nu boeken
 13000 ft.
nu boeken

tandem skydive prijzen

In het weekeinde is het vaak erg druk, daarom bieden we op doordeweekse dagen een Low Altitude Skydive aan én geven we nu tijdelijk €75 korting op de Extreme Tandem Skydive!

7000′
LOW ALTITUDE
tandem skydive

+/- 10 sec. vrije val
Low altitude tandem only
€ 174,-
Budget optie met extreem korte vrije val maar met dezelfde parachutevlucht als bij de andere sprongen. Ideaal om op een budget toch kennis te maken met skydiven.
Grond instructie
Sprong van 7000 ft.
+/- 10 sec. vrije val
alleen op weekdagen

Deze sprong is alleen uit te voeren op een doordeweekse dag en dus niet in het weekend.

nu boeken

9000′
STANDAARD
tandem skydive

+/- 30 sec. vrije val
Standaard tandem only
€ 209,-
Basic optie zonder Foto / Video.
Grond instructie
Sprong van 9000 ft
+/- 30 sec. vrije val
nu boeken
Standaard tandem met Foto/Video
€ 284,-
Meest gekozen optie mét Foto / Video.
Grond instructie
Sprong van 9000 ft
+/- 30 sec. vrije val
Foto's en video
nu boeken
Experience pakket (met foto / video)
€ 344,-
Grond instructie
Sprong van 9000 ft
+/- 30 sec. vrije val
Foto's en video
T-Shirt
nu boeken

13000′
EXTREME
tandem skydive

+/- 60 sec. vrije val
Extreme tandem only
€ 284,-
Zoek de rand van de nog adembare atmosfeer op; hoger kan alleen met zuurstofflessen. Hoogste Tandemskydive van Nederland!
Grond instructie
Sprong van 13000 ft !!
+/- 60 sec. vrije val
kortingscode actief

Op de kortingscode pagina lees je hoe je deze sprong met €75,-korting kunt boeken.

nu boeken
Extreme tandem met Foto/Video
€ 359,-
Zoek de rand van de nog adembare atmosfeer op; hoger kan alleen met zuurstofflessen. Hoogste Tandemskydive van Nederland!
Grond instructie
Sprong van 13000 ft !!
+/- 60 sec. vrije val
Foto's en video
kortingscode actief

Op de kortingscode pagina lees je hoe je deze sprong met €75,-korting kunt boeken.

nu boeken

Bij enige twijfel over het wel of niet bijboeken van een Foto & Video reportage kunnen we alleen maar zeggen; bij twijfel absoluut doen. Het zijn waarschijnlijk de mooiste beelden van jezelf in je hele leven..

Meest recente reviews

Onze website haalt automatisch de laatste reviews op van Klantenvertellen.nl, Google, Facebook en Tripadvisor en laat hier de meest recente reviews zien. Je kunt op de review pagina alle reviews bekijken.

1770 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.7/10
Facebook
4.9 Stars - Based on 270 User Reviews
facebook logo
Google
4.7 Stars - Based on 220 User Reviews
google logo
Tripadvisor
5 tripadvisor stars
5 Stars - Based on User Reviews
tripadvisor logo

Veel gestelde vragen

Uit een vliegtuig springen doe je niet elke dag. Het is dan ook normaal om vragen te hebben. De meeste vragen zijn gelukkig al gesteld en beantwoord. Bekijk ook de speciale ‘veel gestelde vragen pagina‘ waar nog veel meer vragen en antwoorden te vinden zijn.

Tandem sprong

Dat is afhankelijk van het aantal instructeurs dat we die dag hebben, maar over het algemeen is het zeker mogelijk. Als je niet bij elkaar in de vlucht zit dan proberen wij de vluchten zo dicht mogelijk in de buurt van elkaar te plannen.

In Nederland is er geen minimumleeftijd voor het maken van een Tandemsprong. Wel hanteren we de volgende vragen om vast te stellen of we met iemand kunnen- en willen springen:

Voor de minimale leeftijd:

 • Past de springer goed in het kinderharnas
 • Weet de springer wat een Tandemsprong precies is?
 • Wil de springer zelf écht springen?
 • Is een ouder of voogd aanwezig om de eigen risico verklaring te ondertekenen? *

Je kunt er vanuit gaan dat je ongeveer zes jaar oud moet zijn om te kunnen springen.

 

Voor de maximale leeftijd:

 • Kan de springer zijn/haar benen goed omhoog houden voor de landing?
 • Kan de springer tegen een stootje?
 • Wij zijn geen medici dus vragen over lichamelijke beperkingen zullen door een arts beantwoord moeten worden.

* Als je minderjarig bent heb je van één van je ouders of voogd toestemming nodig. Zij moeten voor jou de eigenrisico verklaring tekenen. Indien je ouders niet aanwezig zijn hebben wij een duidelijk ondertekende brief nodig, een voorbeeld vindt je hieronder.

toestemming formulier minderjarigen

Nee, je hoeft niet eerst een opleiding of cursus te volgen voor een Tandemsprong (dit is alleen nodig voor opleiding sprongen). 

Je krijgt van ons een korte instructie zodat je goed begrijpt wat we tijdens de vlucht en sprong van je verwachten

Als je 18 jaar of ouder bent: helemaal niets (behalve misschien familie, vrienden, een goed humeur en mooi weer).
Als je minderjarig bent heb je van één van je ouders of voogd toestemming nodig. Zij moeten voor jou de eigenrisico verklaring tekenen. Indien je ouders niet aanwezig zijn hebben wij een duidelijk ondertekende brief nodig, een voorbeeld vindt je hier.

toestemming formulier minderjarigen

Bij een Tandemsprong verlaat je het vliegtuig als het zich op circa 9000 voet hoogte bevindt. Dat komt overeen met 3 kilometer!

De waardevolle spullen kun je bij de mensen laten die met je mee zijn gekomen of indien je alleen bent gekomen kunnen ze bij ons op het kantoor bij het manifest.

Ja dat is geen enkel probleem. Al komt het af en toe wel eens voor dat mensen tijdens de vrije val ervaren dat ademen wat moeilijker gaat. Dit komt vaak door de spanning.

De lucht is op hoogte enkele graden kouder dan op de grond. In het vliegtuig is het lekker warm dus kleed je niet te dik. Als de deur eenmaal open is heb je het drukker met andere dingen dan de temperatuur.

In de vrije val is je val snelheid ongeveer 180 km/uur. 

Wil je meer weten over de natuurkunde die er bij een parachutesprong komt kijken? Bekijk dan dit Youtube filmpje waar alles goed in wordt uitgelegd.

 

Het duurt ongeveer 20 minuten om de hoogte van 9000 voet te bereiken. Tijd genoeg om van het waanzinnige uitzicht boven Zeeland te genieten.

De vrije val duurt ongeveer 30 seconden vanaf 9000 voet.

Nadat de parachute is geopend vlieg je in 4 à 5 minuten naar het landingsterrein.

Nee. Dit lijkt soms zo vanaf de grond doordat we een vertekend beeld hebben vanaf de grond. In werkelijkheid gaat de tandem nog steeds met zo'n 15km/uur naar beneden.

In overleg met de instructeur is het soms mogelijk de parachute zelf te besturen.

De parachute wordt bij de landing afgeremd waardoor de landing erg zacht is.

Voordat een springer met passagiers mag springen moeten zijn minimaal 1000 sprongen hebben gemaakt. Ook hebben zij voor de Tandemopleiding moeten werken als Hulp Instructeur. Dit zijn pittige opleidingen.

Het aantal sprongen van de Tandemmasters van Skydive Zeeland varieert tussen de 5.000 en 20.000 sprongen.

Kleding waarin je je normaal kunt bewegen is prima. Jurken en rokken zijn wel iets minder praktisch. Je krijgt van ons namelijk een springoverall die je over je kleren heen aan trekt.

Datzelfde geldt ook voor je schoeisel. Schoenen waar je normaal in kunt bewegen zijn goed. Hakken, sandalen of slippers zijn minder geschikt. Sportieve schoenen met een platte zool zijn prima.

Ons landingsterrein ligt ten zuid oosten van de landingsbaan, dit is net naast het vliegveld zodat wij het overige vliegverkeer niet in de weg zitten.

Je vrienden en familie kunnen vanaf het terrein (waar je vertrekt) de sprong en landing zien.

Je wordt vervolgens met een busje in een paar minuten teruggebracht waarna je ze in geuren en kleuren over de sprong kan vertellen!

Handycam reportage

Met een camera in een speciale handschoen die door de Tandem instructeur wordt gedragen, worden de beelden van de sprong gemaakt. Dit begint al bij de voorbereiding op de grond, van het uitzicht tijdens de vlucht, de gehele vrije val en de vlucht onder de parachute tot en met de landing.
Na de sprong wordt je reportage ge-edit en ontvang je per e-mail een download link (daar tref je dan 3 verschillende edits én -veel- foto's).

Je kunt altijd ter plaatse besluiten een Handycam reportage te bestellen.

Ja, het is zeker een aanrader als het je eerste sprong is. Veel springers ervaren dat zij blij zijn met de Handycam reportage om de sprong te kunnen herbeleven. Zeker de eerste keer kun je door de spanning en adrenaline niet alles in je opnemen, terugkijkend naar je film haal je weer de herinneringen boven.

Na de landing worden je beelden meteen verwerkt door ons Revl foto/ video systeem. Je ontvangt na het verwerken van de beelden:

 • een video edit van de vrije val
 • een video edit van de héle ervaring van begin tot einde
 • een video edit om via Instagram of Facebook te delen
 • alle foto's van de hele ervaring

De link naar de pagina met al je beelden ontvang je per email. Daar kun je de beelden meteen bekijken en/ of downloaden. 

Ook kun je de Revl app downloaden en daar bij de instellingen het e-mailadres invullen dat je hebt gebruikt bij het inchecken. Dan komen je beelden vanzelf in die app en kun je daar b.v. je eigen muziek toevoegen.

Download hier de iOS of Android app van Revl:

Revl iPhone app Revl Android app

Je ontvangt de beelden natuurlijk zo snel mogelijk maar binnen 24 uur. Je beelden zijn dan ge-edit en geupload zodat je ze kunt bekijken via de link die je dan per e-mail hebt ontvangen. 

LET OP
Op dit moment hebben we veel last van een netwerk storing waardoor we nu vaak maar traag de beelden kunnen uploaden. Het duurt soms na een drukke dag wel tot 3 dagen voordat de beelden beschikbaar zijn.

Als je de Revl app hebt gedownload en daar je e-mail adres in de instellingen hebt ingevoerd verschijnen daar je beelden op dat moment ook.

Download hier de Revl Experiences app:

Op de grond tijdens de introductie en de in de vlucht kunnen na overleg beide passagiers gefilmd worden. De instructeur filmt de sprong zelf met de camera in zijn handschoen, hij kan alleen zijn passagier filmen.

Om veiligheidsredenen is het helaas niet mogelijk om je eigen camera mee te nemen.

Voordat je een camera mag meenemen tijdens een sprong moet je minimaal 200 solo sprongen hebben gemaakt en in het bezit zijn van een B – brevet.

Dan kunnen wij je hoogstwaarschijnlijk helpen. Wij bewaren al onze videobeelden in een archief.

Stuur een mail naar ons met je naam en de datum van je sprong dan kunnen we de beelden opsturen.

Jazeker, een heleboel zelfs! We maken ze allemaal beschikbaar voor je om te downloaden en eventueel af te drukken.

Bij ons is het niet mogelijk om met een losse cameraman/vrouw te springen. Wel bieden we handycam-reportages aan waarbij de instructeur je filmt met een polscamera.

Algemeen

Dit is een vraag die moeilijk te beantwoorden is. Precies het weer voorspellen is helaas nog niet heel goed mogelijk. Vooral een paar dagen van te voren niet.

We hebben wel vaak een goed idee wat het weer gaat doen. Daarvoor maken wij gebruik van dezelfde bronnen als mensen die niet springen of vliegen.

Het is raadzaam om voor vertrek van huis te bellen om te informeren naar de verwachtingen. Dan proberen wij in te schatten of wij denken te kunnen springen.

Natuurlijk proberen wij een zo goed mogelijke inschatting te maken zodat je niet voor niets gaat rijden.

Hieronder enkele links naar website die wij gebruiken. Als je ons belt met de vraag hoe het weer zal zijn dan kijken we zelf ook naar deze websites.

 

Windfinder.com Buienradar.nl Yr.no

Te veel wind, regen of lage dikke bewolking zijn weertypes die het springen belemmeren.

Mocht je twijfelen of het weer goed genoeg is om een Tandem Skydive te maken, neem dan contact met ons op voordat je van huis wilt vertrekken.

Wij hebben een simpele clubbar waar een blikje fris of zakje chips besteld kan worden.

100 meter verderop staat het nieuwe Vliegveld Restaurant Midden Zeeland met lunch/diner - mogelijkheden en groot terras met uitzicht op het vliegveld.

Ja dat mag zeker, dit is erg interessant om te zien. Alle parachutes worden na de sprong door een vouwer weer terug in de “container” gevouwen.

Dit is een precies werkje dus wij vragen onze gasten om niet over de mat te lopen waar de parachutes gevouwen worden en ook de parachutes niet aan te raken.

In ons vliegtuig passen 15 passagiers. Een tandempassagier is uiteraard altijd samen met een tandeminstructeur dus die gaan per twee in het toestel.

Hoeveel tandems er per vlucht omhoog gaan is afhankelijk van het aantal instructeurs, wat weer afhankelijk is van de drukte van de dag.

De lege plekjes kunnen altijd worden opgevuld met sportspringers; losse springers die hun springbrevet gehaald hebben en solo springen.

Alle tijden van het jaar hebben zijn voordelen, er is niet echt een periode wanneer het springen beter is. Een sprong is een elke keer een onvergetelijke ervaring, mede door de verschillende luchten.

Zo kun je springen met een strak blauwe lucht midden in de zomer, of met -10 boven een sneeuwwit landschap. Dan weer zie je grote wolken boven de zee, een zonsondergang of een heel dun laagje sluierbewolking. Elke keer weer helemaal anders.

In de zomer met een lekkere temperatuur is het uiteraard wat aangenamer.

Personen die zwaarder dan 105 kilo zijn maar niet zwaarder dan 110 kilo, kunnen soms toch springen.

Dit kan echter niet altijd. De omstandigheden moeten dan wel optimaal zijn en je lichaam moet ook aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • De springer moet genoeg spieren in zijn of haar benen hebben. Bij mensen met grote bovenbenen met weinig spieren kan het harnas erg oncomfortabel zitten wanneer je onder de parachute vliegt.
 • De Tandempassagier moet voor het landen 10 seconden zijn of haar benen op kunnen tillen tot een hoek van 90 graden.
 • Op de dag van de sprong moet er een instructeur  aanwezig zijn die de extra fysieke belasting aan wil en kan.

Je kunt als je denkt aan bovenstaande fysieke eisen te voldoen dus contact met ons opnemen. Na overleg kun je dan een sprong reserveren.

Dat verschilt per dag, in het hoogseizoen maken wij soms meer dan 30 sprongen. Op hele rustige dagen maar een paar.

Dat kan zeker.. maar wel op eigen risico. Als we in het vliegtuig zitten krijg je van je instructeur een springbril. Als je lenzen draagt dan blijven die in principe zitten. 
Voor brildragers hebben we grotere springbrillen; die passen over je bril heen.

Het kan in wel voorkomen dat de springbril losraakt; in dat geval ben je een bril of contactlenzen  hoogstwaarschijnlijk kwijt. 

In de praktijk komt het zelden voor dat iemand een bril of lens verliest maar we kunnen het helaas niet garanderen.

Hoogtevrees is voor veel mensen een reden om niet te maar springen, maar dat gaat gelukkig niet op!

Tijdens de vlucht en sprong ben je zo hoog in de lucht en heb je geen vaste punten waaraan je kunt refereren hoe hoog je zit. In een lijnvlucht heb je hier ook geen last van.

Dus een tandemsprong is een perfecte manier om iets hoogs in de lucht te doen zonder last te hebben van je hoogtevrees.

Nee, voor een Tandemsprong is dat niet nodig in Nederland.

Wanneer je zelf wilt leren springen heb je voor de cursus wel een medische verklaring nodig.

Een Tandemsprong is relatief ongevaarlijk. De autorit naar het vliegveld is vele malen gevaarlijker.

Skydive Zeeland is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL).

Al onze instructeurs beschikken over bevoegdheden en diploma's die door de KNVvL zijn afgegeven.

Honden zijn welkom op ons terrein. Wel lopen er vaak andere viervoeters rond.

Een paar voor de hand liggende huisregels:

 • De hond moet altijd aangelijnd zijn, geen uitzonderingen.
 • De hond moet altijd onder begeleiding van zijn van een baasje, iemand moet de riem altijd vasthouden.
 • Ongelukjes moet je zelf opruimen.